Terményszárító, Gabonafeldolgozó és Villamosipari Berendezéseket Gyártó és Szerelő Kft.   www.tegavill.hu
Magyar English Deutsch
Választott nyelv: English
Főoldal >> Termékeink >> Gépek, berendezések >> Uszálytöltő
Termékeink
Uszálytöltőcső
Uszálytöltő
Uszálytöltőcső

Akár 400 tonna/óra teljesítménnyel, uszályátállás nélkül!

 

A magyar gabonafélék kivitele jelenleg is nagymértékben vízi úton történik, ez várhatóan arányaiban növekedni fog. Tekintettel erre a vízi közlekedésnél is csökkenteni kell az állásidőket. A szállító és szállítmányozó kereskedő vállalkozások mind abban érdekeltek, hogy a régebben szokásos 1 nap/uszály helyett napi 2-4 esetleg még több uszályt is meg tudjanak rakni. A TeGaVill Kft. időben felismerte ezt az igényt és 2003-ban elkészítettük az első nagy teljesítményű uszálytöltő csövet. A sikeres próbaüzemet követően egy újabb nagyobb teljesítményű cső (400 tonna/óra) megrendelésére került sor.

Technikai adatok

A töltőcső egy technológiai folyamat része, ahol figyelembe kell venni, hogy technológiai szinten maga a berakócső az össz beruházási költség 5-20 %-a, tehát jelentős egyéb gyártási feladatot is ad a vállalkozásnak.


A töltőcső kifejlesztése során komoly kihívást jelentett, hogy minél kevesebb hajóátállással, az adott folyó változó vízállásához alkalmazkodva legyen feltölthető az uszályok raktere. Emellett a hosszú élettartam is szerepet játszott, ugyanis évente 200-700.000 tonna termény is berakásra kerülhet az uszálykikötőkben.


A TeGaVill uszálytöltő berendezései a fejlesztéseknek köszönhetően az alábbi újszerűségekkel rendelkeznek:

  • Egy teljes uszály raktere (~900-1000 to) két uszályállásból egy átállással tölthető, így több uszálytartály teljes feltöltése egy állásból elérhető. Az egy-egy állásból történő feltöltés jelentősen meggyorsítja a rakodást, melyet háromdimenziós mozgáskordinációval sikerült elérni, a töltőcső emelhető, kitolható és behúzható, valamint legyezőszerűen mozgatható egy kopásálló anyagátadást biztosító forgásponton keresztül. Mindezek vezérlése megoldható kezelőfülkéből vezérlőpultról, valamint partról, mobil vezérlőegységen keresztül.
  • A környezetvédelem kiemelt szerepet kapott a fejlesztés során, tekintettel arra, hogy a töltőrendszerek sok esetben ipari parkok, vízi-túra útvonalak, lakott területek, esetenként természetvédelmi területek közelében működnek. Éppen ezért fontos volt, hogy a berendezés zaj- és porkibocsátását minimális szintre csökkentsük.
  • Külön figyelmet fordítottunk a tervezés során arra, hogy a műszaki stabilitás mellett kecses formát is adjunk a berendezésünknek, ezért a túlságosan „ipari” egységeket (pl.: emelődaru) optikai burkolattal láttuk el.  A teljes berendezéshez csak különleges minőségű, egyedileg méretezett alkatrészek kerültek beépítésre.
  • A fentiek mellett a fejlesztésnél a hosszú élettartam kihívásainak is sikerült eleget tenni.

 

Az újszerű összeállításoknak köszönhetően a berendezés jelentős szerepet tölthet be a gabona-export logisztikájában, a közúti-, vasúti- és folyami logisztikai csomópontok kiszolgálásában.

Kosár tartalma
A kosár üres!
Belépés
Letöltések
Gabonatárolási szakmérnök ismertető
Tisztító rosta PRAKTIK-MAG 3+6, 4+8, 6+11
Láncos szállító
Serleges felvonó
Porleválasztó
Hírlevél
Értesüljön az elsők között az újdonságokról!
Súgó
Fejlesztések
Technológia, Minőség, Forma
GOP 1.1.1
Logo NFÜ Nemzetgazdasági Minisztérium
Biodryer Díjak
Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt.
TeGaVill Kft.
© 2019 Minden jog fenntartva
Cégünkről | Oldaltérkép
7300 Komló, Altáró út 18., Pf.: 49
Telefon: +36 (72) 582 020, +36 30 298 59 02
Fax: +36 (72) 582 021
E-Mail: info@tegavill.hu
GDS Company Kft.