Terményszárító, Gabonafeldolgozó és Villamosipari Berendezéseket Gyártó és Szerelő Kft.   www.tegavill.hu
Magyar English Deutsch
Választott nyelv: English
Főoldal >> Termékeink >> Tisztító technológia
Termékeink
Tisztító technológia
Tisztító technológia
Tisztító technológia

Cégünk, a TeGaVill Kft. fejlődésének mérföldkövét jelentette a jelenleg széles spektrumú teljesítményigényt (1-120 t/h) lefedő tisztítógép-családunk kialakítása, amely több év kutatási, fejlesztési, tervezési és gyártási munkájának eredménye. Az egyszerű feladatokat ellátó, nagyság és fajsúly szerint szelektáló berendezésektől a különleges minőséget előállító speciális tisztító berendezésekig több megoldást is tudunk biztosítani Megrendelőink részére. Mára a tisztítógépeink mind a kis farmergazdaságok, mind a nagy integrátori tevékenységet is folytató nagyüzemek igényeit kielégítik.

Technikai adatok

A TeGaVill Kft. tisztítógépeket 1994 óta gyárt. Gépeink minőségét és megbízhatóságát jól képzett szakembergárdánk mellett a megfelelő gyártási háttér garantálja. Munkánkat ma már a számítógépes tervezés, és a CNC vezérlésű megmunkáló gépek jellemzik.

 

Fejlesztő mérnökeink munkájuk során természetesen figyelembe veszik a környezeti hatásokat, a kibocsátott por mennyiségét és a gépek okozta zaj szintet csökkentik, az energiafelhasználást minimalizálják és nem utolsó sorban a gépek formai tervezésére is jelentős hangsúlyt fektetnek. A fejlesztéseinknél az alábbi szempontokat határoztuk meg:

 • stabil biztos működés,
 • kiemelten jó környezetvédelem,
 • kis fajlagos energiafelhasználás,
 • egyszerű kezelhetőség,
 • ár-érték arány optimalizálása,
 • több célú felhasználhatóság,
 • építőkocka elvű kialakítás (egymásra épülő, egymást feltételező, igény szerint bővíthető berendezések),
 • design.

 

A szakmában szokásos berendezések mellett sikerült a piacon elterjesztenünk saját fejlesztésű berendezéseinket a fejlesztési céloknál mindig szem előtt tartva, hogy a teljesítmény kínálat valóban lefedje a piac igényeit.

 

Légáramos tisztítógépeink:


Praktik - Air

Az általunk gyártott cirkuláltatott légrendszerű légáramos szeparátor, kettős centrifugál-rés leválasztóval alkalmas a szemestermény halmazból a benne található por, héj, léha, szármaradványok, a terménynél könnyebb szennyezők kiválasztására. Működhet önálló gépegységként vagy összeépíthető tisztítórostával.

 

Praktik Wind

Intenzív légárammal dolgozó szemestermény előtisztító berendezés. Önálló gépként, valamint technológiába építve alkalmas gabonaneműek és szennyezőanyagok fajsúlykülönbség, illetve aerodinamikai tulajdonságok alapján történő szétválasztására. A tisztítás minősége az átáramlott levegő mennyiségének változtatásával könnyen szabályozható.

 

Rostás tisztítógépek - Praktik Mag magtisztító család


Praktik-Mag Farmer

A Praktik-Mag Farmer magtisztítógépünk két rostafelülete egysíkú lengőmozgást végez. Alaptípusa a Praktik-Mag Farmer, ahol a rög, illetve a törtszemrostán áthullva tisztítódik a termény. További változatai a Praktik-Mag Farmer Plus és Praktik-Mag Farmer Ciklon, ahol a rostákról az utólégcsatornába került anyagból a ventilátor szívólevegője eltávolítja a poros, léhás szennyeződéseket. Farmergazdaságok mennyiségi és minőségi igényeit kielégítő berendezés.

 

Praktik-Mag RT40

A Tegavill Kft. által gyártott köröző mozgást végző síkrostás megtisztítógép. Mezőgazdasági szemestermények széles skálájának elő- és utótisztítására alkalmas. A géphez saját légrendszer csatlakozik.

 

Praktik-Mag 3+6, 4+8, 6+11

A saját fejlesztésű, köröző mozgást végző síkrostás magtisztítógépek, amelyek alkalmasak szemestermények széles skálájának elő- és utótisztítására. Felszerelhetők saját légrendszerrel, illetve csatlakoztatható hozzájuk különálló légtisztítást végző egység is. A kifejlesztett technológiával sikerült energiatakarékos, környezetbarát berendezést előállítani. A gyártástechnológia fejlesztésével sikerült a gépet könnyebben szerelhetővé alakítani, így a gyártás költségeit és idejét optimalizálva piacképes terméket előállítani.
A folyamatos fejlesztések eredményeként jött létre a nagyüzemek igényeit kielégítő, 120t/h teljesítményű, új, korszerű és megbízható tisztítógép, amely a Praktik-Mag 6+11 nevet kapta. Cégünket a tisztítógép fejlesztésért 2010-ben, a hazai kiállításokon Innovációs Nagydíjjal (Baranyai Gazdanapok), Termékdíjjal (Farmer-Expo) és Vásári Nagydíjjal (Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok) jutalmazták.
A gépbe rögleválasztó, illetve magrostasor van beépítve, ennek megfelelően a terményben található rögöket, nagyobb szármaradványokat, illetve törtszemet, apró gyommagvakat szelektálja ki.

A gép előnyei:

 • Alacsony hajtóteljesítmény.
 • Az anyagelvezetésnek és a rostamozgásnak köszönhető magas teljesítményű, nagy hatékonyságú tisztítás.
 • Egyszerű beépíthetőség, kezelhetőség.
 • Gyors rostacsere.
 • Csekély hibalehetőség és ebből fakadóan kis karbantartási igény.

 

További géptípusokkal és egyedi megoldásokkal várjuk megtisztelő érdeklődését!


Kosár tartalma
A kosár üres!
Belépés
Letöltések
Gabonatárolási szakmérnök ismertető
Tisztító rosta PRAKTIK-MAG 3+6, 4+8, 6+11
Láncos szállító
Serleges felvonó
Porleválasztó
Hírlevél
Értesüljön az elsők között az újdonságokról!
Súgó
Fejlesztések
Technológia, Minőség, Forma
GOP 1.1.1
Logo NFÜ Nemzetgazdasági Minisztérium
Biodryer Díjak
Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt.
TeGaVill Kft.
© 2019 Minden jog fenntartva
Cégünkről | Oldaltérkép
7300 Komló, Altáró út 18., Pf.: 49
Telefon: +36 (72) 582 020, +36 30 298 59 02
Fax: +36 (72) 582 021
E-Mail: info@tegavill.hu
GDS Company Kft.