Terményszárító, Gabonafeldolgozó és Villamosipari Berendezéseket Gyártó és Szerelő Kft.   www.tegavill.hu
Magyar English Deutsch
Választott nyelv: English
Főoldal >> Termékeink >> LED technológia
Termékeink
TEGA-LED projekt
LED technológia
TEGA-LED projekt

 

Világítástechnikai korszerűsítés

 

Energia fogyasztást csökkentő program

 


LED fényforrások, lámpatestek, teljes rendszermegoldások a tervezéstől a kivitelezésig.

Technikai adatok
KÖLTSÉGCSÖKKENTŐ PROGRAM

A világ energetikai helyzetét tekintve bizonyos, hogy az energiaforrások véglegessége miatt az energiaárak egyre magasabbak lesznek. Az energiaárak világszerte nagy hatással vannak a vállalatok jövedelmére is. Egyrészt, mivel növekszik azon fogyasztók száma, akik több pénzt költenek energiára, mint élelmiszerre, ruházkodásra és fogyasztási cikkekre, másrészt ezzel párhuzamosan a vállalatok azon költségei is emelkednek, amelyeket a gyártás, működés, üzemeltetés során felhasznált energiára költenek.
A hazai köz- és magánszféra intézményei számára komplex költségcsökkentő programot nyújtunk hatékony energiamegtakarító eszközök beépítésével, illetve megújuló energiaforrás hasznosításával.

A TEGA-LED üzletág elsősorban a villamos energia felhasználásának új technológiákkal történő csökkentésére koncentrál. Testreszabott megoldásaink segítségével jelentősen csökkentheti cége, vállalata villamos energia felhasználását, ezáltal jelentős költségeket takaríthat meg, valamint a környezetvédelem érdekében is jelentős lépéseket tehet. Az eredmények realizálásához természetesen fejlesztések, beruházások szükségesek, amelyek megtervezéséhez, végrehajtásához és finanszírozásához is a leghatékonyabb szakmai megoldást biztosítjuk.

Világítástechnikai korszerűsítés
A beruházás célja, hogy a jelenlegi villamos energiafogyasztást jelentős mértékben lecsökkentsük, felszabadítva ezzel a vállalkozások rendelkezésére álló forrásainak egy részét, hogy azt más, fontosabb célokra fordíthassák.
A világításkorszerűsítés a leggyorsabb módja annak, hogy a Megrendelő már a következő hónaptól a megtakarításból forráshoz juthasson.
A  korszerűsítés a jelenlegi világítástechnikai eszközök kiváltását jelenti kompatibilis LED világító eszközökre,  amely részben a világítótestek, részben a fényforrások cseréje.

TÉRÍTÉSMENTES FELMÉRÉS

Tervezés
Térítésmentes világítástechnikai audit alapján megvizsgáljuk a jelenlegi fogyasztási mutatókat, majd megtervezzük, hogy az aktuális fogyasztók milyen termékekre cserélhetők.

Előkészítés
Elkészítjük a beruházási ajánlatot, amely tartalmazza az elérhető energia megtakarítást.

Finanszírozás
Az elérhető havi megtakarítást figyelembe véve elkészítjük a finanszírozási ajánlatot, hitel, lízing vagy tartós bérlet formájában.

Szerződés
Szerződést kötünk a projektre szállítási vagy vállalkozói szerződés keretében.

Kivitelezés
Elvégezzük a rendszer üzembe helyezését, amely hitel, lízing vagy tartós bérlet esetén kizárólag az elérhető havi megtakarításból kerül finanszírozásra.

TEGA-LED VILÁGÍTÁS ELŐNYEI
Kellemes világítási élmény
Ellentétben a hagyományos fényforrásokkal, a LED nem vibrál, így nem bántja az ember szemét, nincs UV és IR sugárzása, ezért rendkívül pozitív az élettani hatása. A fényerő szabályozása a LED esetében nem jár negatív következményekkel, így a kívánt világításképnek megfelelően választhatunk fényerőt.

Környezetvédelem
A LED fényforrások rendkívül gazdaságos működésükből adódóan drámaian csökkentik a hagyományos fényforrások üzemeltetése által egyébként kibocsátott CO mennyiségét, valamint összetevőik nem minősülnek veszélyes hulladéknak, ezért nem okoznak nehézfém szennyezést a környezetnek.

Karbantartási előnyök
A LED fényforrások rendkívül hosszú élettartamuk miatt ideális megoldást jelentenek nehezen hozzáférhető helyeken történő üzemeltetésre. Nem kell folyamatosan egy-egy hagyományos fényforrás cseréjével foglalkozni, ami különösen jelentős probléma olyan helyeken, ahol egyetlen kiégett fényforrás is a lelakottság érzését keltheti. Az IR sugárzás hiánya miatt a rovarok nem szállnak rá.

Késleltetés nélküli kapcsolás

Ellentétben a hagyományos fényforrásokkal, nem szükséges a fény kibocsátásához a bemelegedés, vagyis a megfelelő hőmérséklet elérése, ezért a LED a kapcsolás után azonnal a megfelelő üzemi fényt produkálja. Mivel nem tartalmaz izzószálat, és a működési elve nem a melegedésen vagy gázkisülésen alapul,nem érzékeny a ki-be kapcsolgatásra.

Minimálishőtermelés
A LED fényforrások működés közben minimális mennyiségű hőt termelnek, nem tűzveszélyesek, ezért olyan helyeken is felhasználhatóak, ahol a melegedés veszélyt jelent. Ezen kívül a légkondicionáló berendezéseket sem terhelik feleslegesen, ellentétben a hagyományos fényforrásokkal.

AMIT KÍNÁLUNK
 • 5 év garancia
 • Rendkívül magas energia- és költségmegtakarítás
 • Rövid megtérülési idő
 • Meglévő világítótestekkel kompatibilis megoldások
 • Extrém hosszú élettartam
 • Vibrálásmentes működés
 • Nincs káros sugárzás
 • Komfortos, kellemes fényérzet
 • Környezettudatos működés
 • Jelentős CO2 kibocsátás csökkenés
 • Ingyenes felmérés
 • Testreszabott megoldások
 • Komplett kivitelezés
 • Teljeskörű műszaki háttér
 • Finanszírozási szolgáltatások
       
Töltse le és nézze meg PROSPEKTUSUNKAT!


Foto villamos kiserőmű beruházások villamos energia felhasználásának csökkentésére


A beruházások célja, hogy az egyéb módon ki nem váltható villamos teljesítmény igényt a saját tulajdonú intézmény területén részben vagy egészben megtermeljük.
Működési módja: a napelemek által szolgáltatott energiát 230V váltakozó feszültséggé alakítjuk, így látva el a fogyasztók energiaigényét. Amikor nincs, vagy alacsony a fogyasztás, a napelemek közvetlenül a hálózatra táplálnak vissza, ekkor „fordítva” forog a villanyóra. Ha viszont a napelemek épp nem termelnek áramot, a szükséges energiát a megszokott módon a villamos hálózatból kapjuk (pl. este, borús időben).

Hálózatra visszatápláló (más néven: szinkron üzemű), foto villamos kiserőmű:
Jelenleg Magyarországon éves periódusú az elszámolás. Amennyiben napelem rendszerünk teljesítménye nem haladja meg az 50 kW-ot, úgy az áramszolgáltató ugyanazon az áron veszi tőlünk vissza az elektromos áramot, mint amennyiért ő adja nekünk, ha nem lépjük túl saját fogyasztásunkat s nekünk csak a különbözetet kell megfizetnünk.

Áramtermelés „szigetüzemű” rendszerrel:
A szigetüzemű napelemes rendszerek önmagukban, önállóan működnek. A szigetüzemű rendszereknél csak annyi energiánk van, amennyit megtermelünk magunknak, és meg kell oldani a napsütés nélküli idő áramellátását is, például egy megfelelően megválasztott akkumulátorban kell tárolni az energiát a későbbi felhasználásig.

A beruházás folyamata:
Villamos energetikai audit alapján megvizsgáljuk a jelenlegi fogyasztási mutatókat, valamint az épület elhelyezkedését, adottságait. Megtervezzük, hogy milyen kiserőmű beruházás lehetséges, illetve célszerű. Elkészítünk egy beruházási ajánlatot, megvizsgáljuk a projekt finanszírozhatóságát, megtérülését, javaslatot teszünk a finanszírozási megoldásokra pályázati források bevonásával. Szerződést kötünk a projekt teljes menedzselésére, amely tartalmazza a finanszírozási megoldásokat is. Végül elvégezzük a kivitelezést és – igény esetén – üzemeltetjük a rendszert.

 

Villamos energetikai költségcsökkentési program

A világ energetikai helyzetét tekintve bizonyos, hogy az energiaforrások végessége miatt az energiaárak egyre magasabbak lesznek. Az energiaárak világszerte nagy hatással vannak a vállalatok jövedelmére is. Egyrészt, mivel növekszik azon fogyasztók száma, akik több pénzt költenek energiára, mint élelmiszerre, ruházkodásra és fogyasztási cikkekre; másrészt ezzel párhuzamosan a vállalatok azon költségei is emelkednek, amelyeket a gyártás, működés, üzemeletetés során felhasznált energiára költenek.

Cégünk, a TeGaVill Kft. hatékony energiamegtakarító eszközök beépítésével, illetve megújuló energiaforrás hasznosításával komplex költségcsökkentési projekteket valósít meg a hazai köz- és magánszféra intézményei számára.
Vállalatunk elsősorban a villamos energia felhasználásának új technológiákkal történő csökkentésére koncentrál. Testreszabott megoldásaink segítségével jelentősen csökkentheti cége, vállalata villamos energia felhasználását, ezáltal jelentős költségeket takaríthat meg, valamint a környezetvédelem érdekében is jelentős lépéseket tehet. Az eredmények realizálásához természetesen fejlesztések, beruházások szükségesek, amelyek megtervezéséhez, végrehajtásához és finanszírozásához is a leghatékonyabb szakmai megoldást biztosítjuk.

A TeGaVill Kft. az energia-megtakarításból megtérülő beruházásokat hagyományos, hitel, lízing szolgáltatások keretében hajtja végre. A konstrukció egy teljes körű, villamos energetikai korszerűsítéssel kapcsolatos műszaki és pénzügyi szolgáltatás.
Villamos energetikai költségcsökkentési program

A világ energetikai helyzetét tekintve bizonyos, hogy az energiaforrások végessége miatt az energiaárak egyre magasabbak lesznek. Az energiaárak világszerte nagy hatással vannak a vállalatok jövedelmére is. Egyrészt, mivel növekszik azon fogyasztók száma, akik több pénzt költenek energiára, mint élelmiszerre, ruházkodásra és fogyasztási cikkekre; másrészt ezzel párhuzamosan a vállalatok azon költségei is emelkednek, amelyeket a gyártás, működés, üzemeletetés során felhasznált energiára költenek.

Cégünk, a TeGaVill Kft. hatékony energiamegtakarító eszközök beépítésével, illetve megújuló energiaforrás hasznosításával komplex költségcsökkentési projekteket valósít meg a hazai köz- és magánszféra intézményei számára.
Vállalatunk elsősorban a villamos energia felhasználásának új technológiákkal történő csökkentésére koncentrál. Testreszabott megoldásaink segítségével jelentősen csökkentheti cége, vállalata villamos energia felhasználását, ezáltal jelentős költségeket takaríthat meg, valamint a környezetvédelem érdekében is jelentős lépéseket tehet. Az eredmények realizálásához természetesen fejlesztések, beruházások szükségesek, amelyek megtervezéséhez, végrehajtásához és finanszírozásához is a leghatékonyabb szakmai megoldást biztosítjuk.

A TeGaVill Kft. az energia-megtakarításból megtérülő beruházásokat hagyományos, hitel, lízing szolgáltatások keretében hajtja végre. A konstrukció egy teljes körű, villamos energetikai korszerűsítéssel kapcsolatos műszaki és pénzügyi szolgáltatás.
Letöltések
TEGA-LED_HU Letöltés
TEGA-LED_RO Letöltés
Kosár tartalma
A kosár üres!
Belépés
Letöltések
Gabonatárolási szakmérnök ismertető
Tisztító rosta PRAKTIK-MAG 3+6, 4+8, 6+11
Láncos szállító
Serleges felvonó
Porleválasztó
Hírlevél
Értesüljön az elsők között az újdonságokról!
Súgó
Fejlesztések
Technológia, Minőség, Forma
GOP 1.1.1
Logo NFÜ Nemzetgazdasági Minisztérium
Biodryer Díjak
Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt.
TeGaVill Kft.
© 2020 Minden jog fenntartva
Cégünkről | Oldaltérkép
7300 Komló, Altáró út 18., Pf.: 49
Telefon: +36 (72) 582 020, +36 30 298 59 02
Fax: +36 (72) 582 021
E-Mail: info@tegavill.hu
GDS Company Kft.