Terményszárító, Gabonafeldolgozó és Villamosipari Berendezéseket Gyártó és Szerelő Kft.   www.tegavill.hu
Magyar English Deutsch
Választott nyelv: English
Főoldal >> Termékeink >> Olajprésüzem
Termékeink
Olajprésüzem
Olajprésüzem
Olajprésüzem

Növényolajsajtolás technológiái

 

Elsősorban repce és napraforgó sajtolására alkalmas technológiáink mellett szója, len, tökmag, ricinus, kender, mustár, paprikamag, szezámmag sajtolása is megvalósítható.Technikai adatok

Növényolaj préseinket, legyen szó kis- vagy komplett nagyüzemi megoldásról,  az adott termelési elvárásoknak megfelelő technológiai egységek részeként, vagy meglévő infrastruktúrába adaptálva értékesítjük.

 

 

 

 

Tároló berendezések

 

Terménytároló fémsilókat, tranzittartályokat, és a kapcsolódó anyagmozgató rendszerek kivitelezését kulcsrakész átadással vállaljuk egyedi igények szerint. 

 

Kondicionáló gépek

 

Az olajosmag kondicionálás elsődleges célja az értékes késztermék – az olaj és pellet- mennyiségének valamint minőségének növelése, a gyártáshoz szükséges energia, valamint a gépkopások csökkentése.

A kondicionálás többnyire az alapanyagtól függően aprításból, roppantásából, hántolásból, pörkölésből, valamint a préselés elötti előmelegítésből áll. Ennek megfelelően aprítót, darálót, hántoló berendezést, valamint különböző rendszerű előmelegítőket kínálunk.

 

Növényolajprések

 

Az általunk forgalmazott növényolajprések kíváló minőségűek, stabil üzem és hosszú élettartam jellemzi őket. A nap 24 órájában folyamatosan üzemeltethetőek. Teljesítmény 15-1000 kg/óra kapacításig terjed. Több gép egymás mellett párhuzamosan is üzemeltethető.

 

 

 

 


A présgépek alkalmasak hideg és melegüzemi technológia alkalmazására is. A hideg és melegüzemi technológiát elsősorban a présgépbe juttatott alapanyag hőmérséklete különbözteti meg. 

 

 

A hidegüzemi préselés során a termény minimum 15 C hőmérséklettel érkezik a présgépbe, míg a melegüzeminél ez 110-120 C.  A hidegüzemi sajtolást a jobb minőségű olaj, a melegüzemi sajtolást a 3-6% több olajkihozatal jellemzi, de általában nyálkátlanítani kell. Üzemanyag célú gyártásnál a foszfortartalmat 50 ppm  alá kell csökkenteni, ami többlet beruházást igényel.


 

Növényolajszűrők

 

Hideg és meleg eljárással kipréselt növényolajok szűrésére kis- és nagyüzemi termeléshez egyaránt ajánlunk szűrőberendezéseket.  A kisüzemi alkalmazásokhoz elsősorban a lemezes szűrőberendezéseket ajánljuk, míg a nagyüzemi alkalmazásokhoz a folyamatos üzemű lemezes szűrők a legmegfelelőbbek.

 

 

Keretes szűrők

 

A keretes szűrők rendelhetők iszapszűrő és finomszűrő keretekkel valamint a a kettő kombinációjával is.  Emellett a berendezések igényelhetők rozsdamentes szerelvényekkel és szivattyúval összeépített változatban a vevő igényének megfelelően.  A szűrők keretcserével alkalmasak az olaj elő- és finomszűrésére, illetve kombinált szűrőkeretekkel az elő- és utószűrés egy menetben is elvégezhető. A teljesítmény a keretek számával 50-300 l/óra szűrési teljesítmény tartományban változtatható.

 

 

Lemezes szűrők

 

 

A lemezes szűrők a nagyüzemi termeléshez ajánlott berendezések, melyek rendelhetők rozsdamentes szűrőlemezekkel. Az automata vezérlőegység a szűrés mellett a berendezés tisztítását is elvégzi. A lemezes szűrők az adott igényeknek megfelelő egyedi tartószerkezettel kerülnek leszállításra.  Ezek a szűrők óránkénti 250, 500, 700 vagy 1000 literes kapacitással rendelhetők. 

 

 

 

Finomszűrők

 

Szűrőberendezéseket kínálunk az olaj finomítására, nyálkátlanítására, derítésére.

 

Szivattyúk

 

Az üzemi növényolaj szivattyúk és töltőállomások egyedi igény szerint kerülnek kialakításra.  Szivattyúink megfelelnek az előírásoknak, hosszú élettartamúak, és kíméletesek a késztermékkel. Igény esetén a beépített mérőórával vezérelt szivattyúval előre beprogramozható az egyszeri kitárolási mennyiség.

 

Tartályok

 

Kis kapacitású termeléshez polipropilén vagy rozsdamentes acél növényolaj tároló tartályokat ajánlunk (élelmiszeripari minősítéssel).  A tartályokat igény szerinti méretű és elrendezésű csatlakozó csonkokkal és tisztító nyílásokkal, valamint szintjelzővel tudjuk biztosítani.

Nagyüzemi készáru tranzit tartálynak nyomásmentes kivitelű, duplafalú, fekvő hengeres kivitelű tartályt ajánlunk.  A paláston szabványos méretű búvónyílás van tisztítási célokra és az esetleges karbantartásokra. A tartály felső kivezetése töltő-ürítő csonkokat, túltöltésgátlót, szellözőt is tartalmaz, valamint egy analóg töltésjelző óra is be van építve.


Kosár tartalma
A kosár üres!
Belépés
Letöltések
Gabonatárolási szakmérnök ismertető
Tisztító rosta PRAKTIK-MAG 3+6, 4+8, 6+11
Láncos szállító
Serleges felvonó
Porleválasztó
Hírlevél
Értesüljön az elsők között az újdonságokról!
Súgó
Fejlesztések
Technológia, Minőség, Forma
GOP 1.1.1
Logo NFÜ Nemzetgazdasági Minisztérium
Biodryer Díjak
Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt.
TeGaVill Kft.
© 2019 Minden jog fenntartva
Cégünkről | Oldaltérkép
7300 Komló, Altáró út 18., Pf.: 49
Telefon: +36 (72) 582 020, +36 30 298 59 02
Fax: +36 (72) 582 021
E-Mail: info@tegavill.hu
GDS Company Kft.